samsung

Plaats zoektermen in de teksten

De eerste stap om je website hoger te laten ranken is het plaatsen van zoektermen in de teksten. Je begint met een zoekwoordenonderzoek met de Keyword Planner van Google of een andere tool die hiervoor geschikt is. Vervolgens verwerk je deze zoektermen een aantal keren in de teksten. Je kunt het beste voor elke tekst één zoekterm gebruiken. Denk er bij het plaatsen van de keywords aan dat de titel, de kopjes en de eerste en laatste alinea de belangrijkste plaatsen zijn.

Geef afbeeldingen een alt tekst mee

Zoekmachines kunnen zelf niet zien wat er op een afbeelding staat, maar ze kunnen het wel ‘lezen’ door middel van de alt tekst. Daarom is het voor de zoekmachineoptimalisatie van belang dat elke afbeelding een alt tekst meekrijgt. Hier kun je ook zo nu en dan een belangrijke zoekterm in verwerken.

Creëer een duidelijke navigatiestructuur

Natuurlijk vinden bezoekers het fijn als ze op je website meteen kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Een duidelijke navigatiestructuur kan echter ook een positieve invloed hebben op je rankings. Maak een hoofdmenu aan, voeg een sitemap toe aan je website (of plaats deze in de footer) en plaats interne links in je teksten.

Verbeter de laadtijd van je website

De laadtijd van de website is nog steeds een belangrijke factor voor de online marketing. Een website die lang moet laden heeft niet alleen een lagere ranking, maar bezoekers zullen ook sneller naar een andere website gaan. Je kunt de laadtijd van je site verbeteren door foto’s te verkleinen en Javascipt- en CSS-bestanden samen te voegen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een geoptimaliseerde website te laten ontwerpen door een professioneel webdesign bureau. Sommige webdesigners kunnen zelf meteen SEO teksten voor je site schrijven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij http://www.tigno.nl/ of je kunt op zoek gaan naar een andere webdesigner die deze mogelijkheden biedt.

Terug
ereader