samsung

Wat is guerilla marketing?

Guerilla marketing is simpelweg een vorm van marketing en kenmerkt zich doordat het vaak een eenmalige actie is met een verrassingseffect. Met deze actie wil je bereiken dat iedereen die voorbij loopt even stopt en opkijkt. Je zorgt er daarmee voor dat het memorabel is en blijft hangen. Een veel voorkomend voorbeeld van deze marketingvorm is street art. Het uiteindelijke doel van guerilla marketing is viraal gaan. Een van de grootste voordelen aan deze stunts is namelijk dat je veel publiciteit krijgt voor een relatief zeer lage prijs. Doordat jij een te gekke stunt ontwerpt sturen de mensen dat door naar hun vrienden en familie. Zorg dus ook altijd dat jouw merk ergens gedurende de stunt in beeld is.

Wat guerilla marketing voor jouw bedrijf kan betekenen

Wil jij echt de aandacht van het grote publiek trekken? Dan is guerilla marketing zeker een goede stap om te overwegen. Het is niet altijd even makkelijk om de marketingvorm op de juiste manier uit te voeren, maar als je het goed doet kan jouw stunt zomaar eens wereldwijd viraal gaan. Dat is natuurlijk de droom van ieder bedrijf.

Meer weten over guerilla marketing?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden? Kijk dan vooral eens op de website van www.traffictoday.nl! Het digital marketing agency heeft er een uitgebreide blog over geschreven met alle ins en outs waar jij ongetwijfeld veel van kunt opsteken. Lees de blog en kom erachter of guerilla marketing bij jouw bedrijf past en hoe je dat dan aanpakt. Mocht je na het lezen van de blog nog vragen hebben of wil je de mogelijkheden met een specialist bespreken? Neem dan contact op met één van specialisten van het bedrijf.

Terug
ereader