samsung

Wat houdt SEO in?

SEO staat voor Search Engine Optimization, en in het Nederlands dus zoekmachine optimalisatie. Met SEO worden in principe die werkzaamheden bedoeld die bijdragen aan een betere positie van je website in de zoekresultaten. Daarbij gaat het niet enkel om een technische goede website, maar ook om de inhoud van de website en de populariteit daarvan. Aan deze drie zaken kan gewerkt worden, zodat een website steeds beter naar voren zal komen in zoekmachines zoals Google.

Hoe ga ik om met SEO?

Een kernwoord als het gaat om SEO is ‘organisch’. SEO dient namelijk natuurlijk over te komen. Ga dus geen teksten aanpassen, puur met het doel om beter te scoren, maar blijf de teksten simpelweg voor je bezoekers schrijven. Verder is het niet verstandig om in een keer honderden websites naar je site te laten linken, om vervolgens geen enkele link meer te verkrijgen. Dat komt immers niet natuurlijk over bij Google. Er zijn nog meer voorbeelden, maar telkens komen we weer terug op het feit dat alles natuurlijk over dient te komen.

Kan ik zelf aan de gang gaan met SEO?

SEO is een tijdrovend proces. Als startende ondernemer heb je zelf wellicht nog wat tijd over naast de hoofdwerkzaamheden. In die tijd zou je jezelf bezig kunnen gaan houden met SEO. Echter, voordat je de fijne kneepjes van het vak kent, ben je al gauw vele uren en daardoor wellicht zelfs maanden verder. Het lijkt allemaal vrij eenvoudig, maar er zijn enorm veel zaken waar je rekening mee dient te houden. Daarom kan het in sommige gevallen interessant zijn om een SEO specialist in te schakelen. Daar kun je dan simpelweg een SEO offerte aanvragen via een portaal als SEO specialist, om vervolgens alle SEO werkzaamheden uit te besteden, waardoor je kunt vertrouwen op een goede uitvoer daarvan.

Terug
ereader