samsung

Een content management systeem 

Een cms staat voor content management systeem en is een systeem dat uitvoeringen verricht achter een website, zodat je een website ook makkelijk kunt beheren. Hierbij hoef jezelf ook geen kennis te hebben van termen als HTML. Hierbij kun je gebruik maken van tekstgenerators die ongeveer hetzelfde uitzien als die van Word Document.

Voordelen van een CMS 

Wanneer jij gebruik gaat maken van een cms systeem, zul je vanzelf de voordelen tegenkomen. Als eerste is het een makkelijke manier om de website te onderhouden. Met name om de inhoud van een pagina te verversen en te vernieuwen, zelfs een persoon zonder technische kennis kan deze taak verrichten. Dit komt omdat de techniek en design los liggen van de content (de inhoud). 

Heb jij geen kennis van alle HTML codes of opmaak codes, dan is dit niet erg. Met een cms systeem kan er namelijk toegang verleent worden voor een bepaalde aspecten, zodat jij alleen maar bezig hoeft te houden met het schrijven van teksten, zonder dat jij codes of dergelijke tegenkomt. Hierdoor worden problemen aanzienlijk beperkend gehouden. Hierbij wordt de consistentie van de website behouden, mits er niet te veel geknoeid wordt met verschillende technische aspecten rondom de opmaak van teksten. Iedere tekst en pagina krijgt de uitstraling die door de ontwerper als standaard is opgegeven. Dit kan alleen verandert worden door goedkeuring van een ontwerper. 

Wat is het beste CMS?

Dit is een vraag die je wel kunt stellen, maar hoogstwaarschijnlijk allemaal verschillende antwoorden op gaat krijgen. Dit komt omdat er meerdere systemen zijn, waarbij ieder zijn eigen voorkeuren aan geven. Alles hangt af van verschillende factoren die een cms biedt. Dit zijn factoren die kunnen maken met een budget, waarvoor het bedoeld is, wat voor tools je wilt gebruiken, hoe de website ontwikkeld wordt en nog vele andere factoren. Het belangrijkste is om te kijken naar verschillende factoren voordat je er een kiest en daarna is het uitproberen eigenlijk de enige manier om er achter te komen of het fijn systeem is of niet. 

Tip: Er zijn verschillende CMS systemen die bedoelt kunnen zijn voor een webshop of juist een website. Let hierbij op dat ieder doel andere functies kunnen hebben, dus ook andere aspecten die bij cms 1 wel hebt, maar bij cms 2 niet hebt! 

Terug
ereader