samsung

ICT en websites

Informatie- en communicatietechnologie, dat is waar ICT voor staat. ICT is een veel omvattende term dat dagelijks veel wordt gebruikt. Stel dat je een website wilt beginnen en je krijgt de vraag of je alle achterliggende ICT werkzaamheden hebt afgehaneld, heb je hier dan een antwoord op? Bij Blocklevel.nl willen wij je zo goed en duidelijk mogelijk informeren over de veel omvattende term. Mocht je een eigen website willen opstarten, dan hebben wij hieronder al een aantal termen genoteerd die jij tegemoet komt! 

Meta-tags

De eerste tip die we willen geven is om goed gebruik te maken van meta-tags. Deze tags worden onder andere gebruikt door search engines om pagina’s te indexeren en het is dus een belangrijk hulpmiddel om bezoekers naar je website te lokken. We raden daarbij wel aan om de meta-tags een echte beschrijven te laten geven van de pagina, anders zullen bezoekers niet lang op je website blijven.

iFrames

Een andere tip die voor veel mensen goed van pas kan komen is het gebruik van iFrames. Een iFrame is een frame waarmee je een webpagina in je eigen webpagina kan openen. Zo kun je bijvoorbeeld een publiekelijke kalender van Google Calendar in een iFrame op je eigen website tonen. Met een iFrame lijkt het voor bezoekers alsof er 1 pagina wordt getoond, terwijl er in feite 2 aparte pagina’s worden getoond.

CMS

Daarnaast kan het gebruik van een CMS (Content Management System) ook veel tijd besparen. Met een CMS kan eenvoudig een ontwerp naar wens worden gemaakt en het ontwerp kan bovendien zeer eenvoudig worden uitgebreid. Het beheren van een website wordt dankzij het CMS een stuk eenvoudiger; er kan eenvoudig content aan pagina’s worden toegevoegd en er kunnen eenvoudig extra pagina’s worden aangemaakt die automatisch hetzelfde design hebben als de overige pagina’s op de website.

Wil je graag meer weten over alles wat met ICT te maken heeft? Bekijk dan onze blogs!

ereader