samsung

Wat verstaan we onder back end?

Als er gekeken wordt naar de backend, de achterkant, dan zorgt dit ervoor dat creaties van de front end ook daadwerkelijk zichtbaar worden. Denk maar eens na dat een bestelling op website niet zomaar gedaan kan worden. Je maakt een bestelling en een dag later ontvang je het. Dit komt allemaal omdat de informatie verwerkt wordt aan de hand van codes en dat het bedrijf ook de juiste informatie krijgt. 

De backend bestaat uit een paar aspecten, als een database, server en applicatie. Dus waar de gegevens worden opgeslagen, waar de database op draait en waarop de gegevens worden ingevoerd. De back end heeft met deze drie aspecten een nauwkeurige samenwerking en communicatie. Voor vele mensen is dit ook een brei aan codes die vele niet snappen. Het is daarin tegen ook niet echt te zien voor een gebruiker of voor de admin. De admin werkt overigens tussen de front en back end in en kan gezien worden als een laag. 

Wat doet een back end developer

Alle onzichtbare processen lopen via de back end, denk hierbij aan uploaden van bestanden, registraties, versturen van bestellingen naar andere systemen en andere zaken waar codes voor geschreven voor gemaakt moeten worden. Nu weet je ook meteen waarom een back end developer belangrijk is bij webdesign. Het is namelijk niet zo dat iedereen een code kan schrijven die ook daadwerkelijk werkt en het gewenste resultaat levert. Het heeft vaak een eigen taal die alleen programmeurs kennen en verstaan. 

Als je gaat kijken naar front end, dan zijn zij belangrijk omtrent het creëren van de juiste uitstraling van de website en dat de klant ook blijft, maar de back end zorgt ervoor dat de front end kan werken. Daarbij is het verzamelen van de juiste gegevens en het weergave ervan naar een ander systeem uitermate belangrijk dat dat ook vlekkeloos werkt om de juiste bestelling op het juiste adres te bezorgen! 

Terug
ereader