samsung

Wat is een rich snippet?

Een rich snippet is een stukje code dat wordt verwerkt in de zoekresultaten. Zoekmachines kunnen op deze manier meer informatie weergeven over een website of pagina. Daardoor wordt het voor personen die een zoekopdracht starten gemakkelijker om te bepalen welke informatie voor hem of haar het meest relevant is. Op deze manier kun je het aantal bezoekers voor je site verhogen.

Welke rich snippets zijn er?

Voor elke website kun je gebruikmaken van andere stukken code om de zoekresultaten op te maken. Zelfs per pagina kan het verschillen welke rich snippets je nodig hebt. Hieronder volgt een lijstje met de rich snippets die je kunt gebruiken.

Beoordelingen

Als je een review op je website of blog hebt geplaatst, kun je door middel van een rich snippet het aantal sterren van de review weergeven in zoekmachines. Op dezelfde manier kan ook de gemiddelde beoordeling van bedrijven, diensten of producten in zoekmachines worden vermeld.

Producten

Het stukje code voor producten kan zeer interessant zijn als je een webshop hebt. Met deze rich snippet kun je een aantal producten dat op een pagina staat in zoekmachines weergeven onder de meta description. Hierbij worden de productnaam en de prijs weergegeven. Je kunt deze code bijvoorbeeld goed gebruiken voor de pagina’s van de verschillende categorieën van je webshop.

Evenementen

Organiseer je zo nu en dan evenementen en houd je hiervan een agenda bij op je website? Dan kun je voor deze pagina gebruikmaken van een rich snippet speciaal bedoeld voor events. Zo kun je ervoor zorgen dat er onder de meta description een lijst met evenementen wordt weergegeven waarbij de naam, datum en locatie worden vermeld.

Video’s

Ook voor video’s is er een handige rich snippet ontworpen. Hiermee zullen zoekmachines de tijdsduur van de video en de datum waarop deze is geüpload in de zoekresultaten vermelden.

Recepten

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een receptenwebsite hebt of dat je zo nu en dan recepten op je website of blog plaatst. Hiervoor is een stukje code beschikbaar waarmee je de bereidingstijd onder de meta title kunt weergeven. Ook kun je de gemiddelde beoordeling vermelden bij een recept.

Waarom zijn rich snippets van belang?

Rich snippets hebben geen invloed op de rankings in zoekmachines, ook al wordt dat wel vaak gedacht. Toch kunnen ze een positieve invloed hebben op de bezoekersaantallen. De zoekresultaten van jouw pagina’s worden met de snippets namelijk mooier weergegeven en vallen extra op. Personen die zoeken in de zoekmachines zien ook meteen meer informatie over de pagina en kunnen daardoor sneller bepalen of dit de informatie is waarnaar ze op zoek zijn. Rich snippets verhogen dus de CTR en hebben dan ook een positieve invloed op het aantal bezoekers.

Terug
ereader