samsung

Afbeelding gratis verkrijgen

Op het internet zijn een hoop websites beschikbaar die gratis foto’s aanbieden. Wanneer je opzoek bent naar en copyrightvrije foto dien je dus niet op een zoekmachine te gaan kijken. Ga bijvoorbeeld naar Pixabay, dit is een database gevuld met foto’s die vrij zijn van copyright. Alle foto’s zijn dus gratis te kopiëren, aanpassen en delen. Natuurlijk is het assortiment van de website wel kleiner dan Google, toch zit er altijd wel een geschikte foto tussen.

Afbeeldingen tegen een vergoeding

Naast deze gratis websites zijn er ook een hoop stockfoto websites op het internet. Vroeger was het duur om een afbeelding te kopen, denk aan een prijs van 20 dollar voor een foto bijvoorbeeld. Tegenwoordig wordt dit slimmer aangepakt door de stockfoto websites. Zo bestaat er bijvoorbeeld Dollarphotoclub, deze website biedt voor 1 dollar foto’s aan. Het gaat om hoge kwaliteit stockfoto’s die voor alle doeleinden gebruikt kunnen worden.

Afbeeldingen van Google

Kan je echt geen foto vinden die bij je site of rapport past, dan kan je ervoor kiezen om Google te gebruiken. Kijk wel goed van welke website je de foto haalt en zet dit in je website of rapport om copyright schending te voorkomen.

Terug
ereader